Kulturellt ansvar

HUS Gruppen är mycket livskraftigt just nu.

I sökandet efter nya verksamhetsmodeller inom ansvarsfull affärsverksamhet har vi aldrig varit rädda för att ens börja vårt sökande med att ta djärva steg framåt. Genom att skapa nytt kan vi underhålla den fina finska historien som finns runt omkring hos.

Kulturellt ansvar betyder för oss att ta ansvar för kulturhistoriskt och byggnadskonstnärligt värdefulla fastigheter och konstverk, förverkligande av byggnads och reparationsprojekt på ett arkitektoniskt högklassigt sätt och värna om stadsbilden och med små upplagor samt vårda finsk matkultur.

Utöver de exempel som angivits på dessa sidor, kan du på våra företags egna sidor fördjupa dig i vår verksamhet.

 

Våra fastigheter är Helsingfors hjärta.

Green buildingcouncil

Grunden för vår starka ekonomi är uthyrning av affärslokaler i centrala Helsingfors. Hyran kring Nedre Brunnsgården är på ca 32 700/kvm, och Domus ca 14 300,2.

Exempelvis Brunnshuset, Cityhuset, Hansahuset samt Nya och Gamla studentkårshuset är landmärken, vars underhåll med respekt för deras unika historia, är förutom affärsverksamhet en ära för oss.

En hållbar utveckling lyfts fram mer och mer i fastighets- och byggnadsbranschen generellt. Branschens aktörer har sett det som nödvändigt att stärka samarbetet och skapa gemensamma verksamhetsmetoder. Därför bildades GBC Suomi ry (Green Building Council Finland / GBC Finland.) den 19/4 2010.

Finsk matkultur

UniCafe har i 60 år serverat varor och tjänster, som förgyllt studerande på högskolans och personalens liv i vardag som i fest. Denna grundläggande uppgift har inte förändrats sig genom åren alls, men idag värderar vi vårt arbetssätt och beslutsfattande ifrån allt fler aspekter.

Matens kvalitet

Utöver matens kvalitet och smak har frågor ansvarsfullhet, om de så handlar om var maten kommer ifrån, personalens välmående eller miljöfrågor, blivit allt viktigare. Genom att ta hänsyn till dessa aspekter i vår verksamhet tror vi, att våra varor och tjänster blir ännu bättre att konsumera, och på denna grund fortsätter vi att bygga de kommande åren vår egen del av finsk matkultur och restaurangverksamhet.