#Ykkösketjuun muistuttaa ihmisoikeuksista – UniCafe yhtenä tempauspaikkana

HYY Yhtymä, Kiinteistöt, Majoitus, Ravintolat
Joulukuun 10. päivänä vietetään kansainvälistä ihmisoikeuksien päivää, YK:n ihmisoikeuksien julistuksen hyväksymisen vuosipäivää. Ihmisoikeuksia koskevaa yritysvastuulakia Suomeen ajava #ykkösketjuun-kampanja järjestää ihmisoikeuksien päivänä tempauksen, johon myös kampanjassa mukana oleva HYY Yhtymä osallistuu yhdessä UniCafe-ravintolassaan.

Ylioppilasaukion UniCafessa voi tänään bongata uuden annostelijan, kun kansanedustaja Saara-Sofia Siren osallistuu #ykkösketjuun-tempaukseen. Tempauksella halutaan muistuttaa ihmisoikeuksien merkityksestä ja yritysten vastuusta ihmisoikeuksien noudattamisessa.

– Vastuullisuus on meidän yritystoimintamme kulmakiviä. Kielteisten ihmisoikeusvaikutusten välttämiseen ja vähentämiseen velvoittava lakialoite on konkreettinen esimerkki siitä, miten yritykset voivat entistä laajemmin kantaa vastuuta oman toimintansa vaikutuksista. Harva yritys voi tänä päivänä välttyä toimintansa globaalien vaikutusten arvioimiselta, joten on luonnollista edellyttää ihmisoikeuksien toteutumista myös alihankintaketjuissa, toteaa HYY Yhtymän yhteiskuntasuhdepäällikkö Jannica Aalto

HYY Yhtymän ravintolat ovat tarjonneet Reilun kaupan tuotteita siitä asti, kun niitä on Suomessa ollut saatavilla. Ravintoloissa käytetyistä raaka-aineista valtaosa on kotimaisia ja ulkomaisten tuotteiden kohdalla suositaan ensisijaisesti eurooppalaista alkuperää jäljitettävyyden ja läpinäkyvyyden vuoksi.

– Yritysten on pystyttävä vastaamaan kuluttajien toiveisiin toiminnan läpinäkyvyydestä. Esimerkiksi meidän ravintoloissamme asiakkaan vastuulla ei ole käydä läpi jokaista raaka-ainetta, jota meidän keittiöissämme käytetään, vaan hänen on voitava luottaa siihen, ettei ihmisoikeuksia ole rikottu osana tuotantoketjua, kommentoi Aalto.

Lue lisää kampanjasta #Ykkösketjuun-verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Jannica Aalto