UniCafe – Reiluin askelin vuodesta 1999

Ravintolat
Me uskomme siihen, että pienillä valinnoilla on suuri merkitys. Siksi olemme tarjonneet asiakkaillemme Reiluja vaihtoehtoja jo 17 vuoden ajan. Reilun kaupan viikkoa vietetään 24.-30.10. – tule mukaan UniCafessa!

Kaikki alkoi kahvista. Kun Reilun kaupan kahvi rantautui Suomeen 1999, se saapui ensimmäisten joukossa tarjolle UniCafeisiin. Pian perässä seurasi myös tee.

Vuonna 2003 saimme Reilun kaupan edistämisyhdistyksen kunniamaininnan aktiivisuudestamme Reilun kaupan esilletuomisessa.

Vuoden 2007 lokakuussa avautui Cafe Portaali, erityisesti Reiluihin tuotteisiin erikoistunut kahvilamme Vuorikadulla. Saman vuoden joulukuussa Portaalille myönnettiin vuoden 2007 Reilun kaupan palkinto.

Matka on jatkunut, ja tänään tarjoamme Reilun kaupan vaihtoehtoja useissa tuoteryhmissä. Tarjolla on muun muassa keksejä, suklaata, tuoremehua, jäätelöä ja banaaneja.

Kaikki UniCafeisiin hankittavat banaanit ovat lähtökohtaisesti aina Reilun kaupan luomubanaaneja – tällä konkreettisella esimerkillä haluamme haastaa myös muita ravintolatoimijoita mukaan tarjoamaan asiakkaille Reiluja vaihtoehtoja.

Valmiiden tuotteiden rinnalle olemme luoneet omia reseptejä, joissa maistuvat Reilut raaka-aineet: kokeile vaikka banaanijuustokakkua, banaanismoothieta, kookos-suklaapalloja tai chili-banaanibroileria. Reseptit on suunniteltu siten, että voimme hyödyntää niissä mahdollisimman monia Reilun kaupan raaka-aineita.

Vuodesta 2013 UniCafe on ollut jäsenenä Helsingin yliopiston Reilun kaupan kannatustyöryhmässä, saman vuoden lokakuussa yliopisto vastaanotti Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimen. Olemme UniCafessa vahvasti sitoutuneet arvonimen edellyttämään kehitystyöhön.

Tällä tiellä on hyvä jatkaa, vaikuttava valinta ja askel kerrallaan. Reiluuden nimissä toivomme, että sinä, hyvä asiakkaamme, otat Reilun kaupan tuotteet osaksi päivittäisiä valintojasi.

Reilun kaupan viikko 24.-30.10.2016

Kuva: Reilu kauppa ry