Hostel Domus Academicalle ensimmäisenä Suomessa kansainvälinen laatumerkki

Majoitus
Hostel Domus Academica on saanut ensimmäisenä Suomessa kansainvälisen hostellijärjestön myöntämän HI Quality & Sustainability (HI-Q&S) laatusertifikaatin.

Hostel Domus Academicalle myönnettiin sertifikaati neljäntenä maailmassa. Muita HI-Q&S sertifioituja hostelleja on Islannissa ja Kanadassa.

HI-Q&S on kansainvälisen hostellijärjestön (Hostelling International) -verkoston oma laatusertifikaati. Sertifikaatin myöntämiseksi hostelin tulee täyttää laajat laatustandardit ja kriteeristö. Kriteeristöön kuuluu mm. veden- ja energiankulutuksen vähentäminen, henkilökunnan perehdytys ympäristötehokkaaseen toimintaan, jätehuollon seuranta ja kierrätyksen tehokkuus.

Hostel Domus Academicalle myönnettiin HI-Q&S laatusertifikaati ensimmäisenä Suomessa.  ”Meille sertifikaati myönnettiin ympäristötehokkaiden ja laadukkaiden toimintatapojemme ansiosta. Hostellissa laatu, kestävä kehitys ja ekologinen ajattelutapa ovat kaikki kriteerejä, joiden ympärille koko hosteltoiminta rakentuu. Kompensoimme joka vuosi majoitustoiminnasta aiheutuneet hiilidioksidipäästöt ja valitsemme henkilökunnan ja yhteistyökumppanimme niin, että samoja periaatteita kunnioitetaan. Yhä useammalle matkailijalle ja asiakkaallemme ekologisuus ja kestävä kehitys ovat ehtoja, jotka vaikuttavat jopa majoitusvalintaan.” hostelpäällikkö Sanni Viirto kertoo.

Kesäsesonki käynnistyy Hostel Domus Academicassa taas 1.6 ja osallistumme matkamessuille tänäkin vuonna Suomen Hostellijärjestön osaston (6n100) yhteyteen. Matkamessut järjestetään 21.1–24.1 Helsingin Messukeskuksessa.

Hostelling International (HI) on vuonna 1932 perustettu hostellijärjestöjen liitto, jonka tarkoituksena on jäsenjärjestön kanssa mahdollistaa uusien paikkojen kokeminen ja kulttuurien oppiminen sekä edistää ihmisten välistä ymmärrystä tarjoamalla turvallista ja edullista hostellimajoitusta ympäri maailman. Hostelling Internationalin verkosto kattaa noin 4 000 hostellia lähes 90 maassa. Suomessa hostellijärjestön verkostoon kuuluu 43 hostellia.